29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Още няколко партии с регистрация в ЦИК за изборите на 4 април

cik
[dropcap]П[/dropcap]ет партии се регистрираха днес за парламентарните избори на 4 април. Това бе съпътствано с поредните изказани съмнения за честността на предстоящия вот.

„Атака“ и ВМРО се регистрираха за самостоятелно участие, след като на последните избори през 2017 г. бяха част от коалицията „Обединени патриоти“ заедно с НФСБ, спечелила 33 депутатски места. От ВМРО днес обявиха, че си поставят за цел да изместят ДПС по резултат. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък изрази съмнение за честността на изборите. „Участваме в купен мач. България се управлява от мафия, а ЦИК и „Информационно обслужване“ са техните инструменти. Без тяхната смяна и контрол на гражданското общество изборите ще бъдат брутално фалшифицирани“, каза той при внасянето на подписите.

За първото си явяване на избори се регистрира партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, за която социолозите предвиждат, че ще попадне в следващия парламент. Тя бе учредена и регистрирана през миналата година. На внасянето на подписите не присъства председателят на партията Слави Трифонов. Един от неговите заместници – Тошко Йорданов, каза, че целите на партията са точките от инициирания през 2016 г. референдум да станат закони – 1 лев на глас партийна субсидия, мажоритарни избори за народни представители в два тура и възможност за електронно гласуване на всички българи. „Очаквам да се гласува масово, за да бъдат изборите максимално честни. При масово гласуване изборите ще бъдат по-честни, отколкото при слаба избирателна активност, предвид машинациите, които правят управляващите“, добави Йорданов.

За първото си участие в избори се регистрираха и наскоро създадените партии КОД на бившия здравен министър Петър Москов и „Русофили за възраждане на отечеството“ на Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Москва.

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!