18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина музикантът Чък Кърия

chuk kurya
[dropcap]Н[/dropcap]а 79-годишна възраст почина джаз пианистът и композитор  Чък Кърия.

„Искам да благодаря на всички, които бяха с мен  по време на пътуването ми и  които помогнаха огньовете на музиката да горят ярко.  Надявам се, че тези, които се колебаят дали да свирят, пишат музика, или да представят творбите си, да го направят. Ако не за себе си, то за останалите от нас. Не само, че светът се нуждае от повече артисти, но и това е просто много забавно.“, казва Кърия в съобщение, оставено преди смъртта му и разпространено от екипа му.

Някои от неговите композиции се превръщат в джаз стандарти, а той е смятан, за един от най-влиятелните  джаз пианисти на 20-и век, наред с Хърби Хенкок и Кийт Джарет. 23 пъти е получавал награда „Грами“.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!