01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина композиторът Атанас Косев

atanas kosev
[dropcap]Н[/dropcap]а 86-годишна възраст ни напусна композиторът Атанас Косев, съобщи във „Фейсбук“ неговият син, диригентът Димитър Косев.

Атанас Косев е роден на 10 март 1934 г. в Русе. Завършва Музикалната академия през 1964 г. Автор е на произведения за симфоничен оркестър, камерна и хорова музика; създава незабравими мелодии за театралната сцена и за редица обичани български филми. През 60-те и 70-те години Атанас Косев е един от най-успешните композитори на популярна музика. Написал е над 500 естрадни песни, много от тях превърнали се в хитове.

Негова е музиката за „Малкият светъл прозорец” на “Щурците”, „Надежда“ на Борис Годжунов и др. 

В началото на 80-те години на ХХ век песента C’est la vie, изпълнена от Лилиан Сен Пиер, става популярна в редица страни в Западна Европа и е издадена на грамофонна плоча.

През 90-те години на ХХ век Атанас Косев активно пише и стихове. До 2003 г. има издадени 8 стихосбирки.

Поклонението ще се състои на 20.02.2021 г. (събота) от 11:00 часа в храм „Свети Седмочисленици“.

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!