23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Карантинираните ще заявяват подвижна урна три дни преди изборите

The hand of man putting his vote in the ballot box.
[dropcap]П[/dropcap]оставените под задължителна изолация ще гласуват с подвижни избирателни кутии, а срокът за подаване на заявленията е не по-късно от три дни преди изборния ден. Текстовете са записани в поправките в правилата за гласуване, които  бяха гласувани на второ четене от правната комисия в Народното събрание.

Комисията реши още здравните власти да посочват какви да са противоепидемичните мерки за изборите, а ЦИК да има ангажимент да изпълни препоръките. След подаването на заявлението за гласуване от страна на карантиниран общинските администрации ще имат време да проверят информацията и дали гласоподавателят наистина е под изолация.

Заявленията за гласуване ще бъдат проверявани от РЗИ за потвърждение, защото там имат достъп до всички случаи на коронавирус. Хората под карантина ще бъдат извадени от основните списъци с гласоподаватели, за да не злоупотребяват и да гласуват повече от един път.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!