02 октомври 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

12 800 лв. отпуска Община Ракитово за подпомагане на пострадали от наводненията

obshtina rakitovo

[dropcap]Р[/dropcap]акитово. По предложение на кмета на община Ракитово Костадин Холянов общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати 12 800 лв. за подпомагане на пострадали от наводненията семейства в трите населени места, информират от пресцентъра на Общината.

Вследствие на проливните дъждове на 13 януари т.г. бяха засегнати десетки къщи на територията на общината.

Със своя заповед кметът Костадин Холянов назначи комисия, която направи оглед и описа щетите на потърпевшите от природното бедствие. Кметът Холянов предложи да бъдат отпуснати по 200 лв. на семейство, за да им се помогне финансово за ликвидиране на пораженията, нанесени от придошлата вода. Така от общинския бюджет бяха заделени 12 800 лв., с които да се помогне на хората. Допълнително, на следващата сесия ще бъдат гласувани помощи отново в размер на по 200 лв. за още три домакинства.

Костадин Холянов ще дари една месечна заплата за лечението на 29-годишната Еми Пашова от Костандово. Жената страда от меланом на кожата и се нуждае от спешна операция, а семейството й няма възможност да събере необходимите за това средства.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!