19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Богдана Сиракова: В книгата има много „малки бисерчета“

bogdana sirakova kolazh

Пещера. Добре структурирана и изпълнена книга – това мога да кажа за Сборника с литературните творби и рисунки на децата участвали в конкурса „Пещерските будители„, каза главният библиотекар на НЧ“Развитие – 1873“ Богдана Сиракова.

Двадесет броя от сборника ще можете да откриете на лавиците на най-старото културно средище в града. „Визуално книгата е много хубава, тя е истинско поощрение за децата, за родителите им и за учителите.

Като човек, който от много години се занимава с наблюдение на пишещите деца в града, мога да коментирам и това, че е имало случаи, в които децата не срещат подкрепата на своите съученици, дори и на семействата си. Тази книга много ще помогне за това самите родители да оценят значимостта на заниманията на децата им с литература. В този смисъл книгата буквално ще даде „криле“ на част от участниците.“ – смята Богдана Сиракова.

Сред страниците аз открих и „малки бисерчета“, като есето на Каталина Панайотова, която го завършва позитивно, в духа на Доброто, нещо, което аз много ценя и много настоявам да виждам в ученическите есета. При по-малките съм впечатлена от стихотворението на Йорданка Лабова, която също се е справила много добре. При това в мерена реч, тези деца трябва да бъдат насърчавани. Малките пишат повече от големите, това е тенденция, която се усешща от години насам и точно заради това трябва да ги подкрепяме.“ – допълва Богдана Сиракова.

 

„Поздравявам за идеята и реализацията организаторите на конкурса – „Биовет“ АД, като съм сигурна, че начинането им ще среща все повече последователи през годините. Важно е, че учениците имат още един стимул за изява и намират подкрепа.“

 

По десет книги ще бъдат предоставени и на читалищата в Радилово, и Капитан Димитриево, за тамошните библиотеки. При първа възможност след отмяната на извънредните мерки за коронавируса, ще бъде организирано и представяне на Сборника, а всеки от участниците, учителите им ще получи собствено копие от книгата. По десет екземпляра вече има и в училищните библиотеки на Пещера.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!