29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пребит мъж от Панагюрище е настанен в Хирургично отделение

mbal pazardzhik

Пазарджик. 46-годишен мъж от град Панагюрище, който е приет в следобедните часове на 13-ти януари в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик след побой, е настанен в Хирургично отделение.

„Състоянието на пациента е стабилно. Приет е с комоцио и временна загуба на съзнание. Твърди, че няма спомен какво му се е случило. Няма опасност за живота му. Без неврологична симптоматика, контактен и адекватен. Ориентира се за време , място и самоличност. Няма сериозни увреждания, а само повърхностни наравявания“, съобщи началникът на отделението по Неврохирургия д-р Светломир Петров.

Той уточни, че при направените изследвания-скенер на главен мозък, рентгенова снимка на гръден кош и ехография на корем, не са открити травматични промени, които да налагат някакви интервенции. Очаква се скоро 46-годишният мъж да бъде изписан за домашно лечение.

Припомняме, че е бил подаден сигнал от лекари в МБАЛ – Пазарджик за приет в Спешното отделение 46-годишен мъж от гр. Панагюрище. Той бил с наранявания, които по първоначални данни са му били нанесени в резултат на побой. За изясняване на случая незабавно били ангажирани служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Пазарджик, както и от  РУ – Панагюрище и РУ – Пазарджик. По време на разследването е установено, че на 13 януари 2021 г., в гр. Панагюрище, пострадалият бил нападнат от няколко мъже, които му нанесли побой.

По случая са образувани две досъдебни производства, наблюдавани от Районна прокуратура – Пазарджик. Първото е за нанасяне на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 от НК, а второто – за незаконно притежание на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

За 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже – на 35 г., на 39 г., и на 52 г.  При извършени действия по разследването у 35-годишния мъж е бил открит незаконно притежаван боен пистолет „Браунинг“ с боеприпаси.

По делото са извършени  оглед на местопроизшествие, претърсване, разпит на свидетели и са назначени оперативно- издирвателни мероприятия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!