29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Излезе от печат книгата на авторката от Пещера Гергана Златкова

kniga gergana zlatkova

Пещера. Излезе от печат книгата на авторката от Пещера Гергана Златкова. Книгата носи името  „Из пътни бележки в търсене на Обетованата земя“. Отзивите и анотациите към творбата са на Поли Муканова-автор на книги и публикации, преподавател в УНИБИТ и на Яница Радева –автор на книги и доктор по литература. Издателството е „Мултипринт”- София.

Гергана Златкова
Снимка : личен архив

Гергана Златкова е доктор по западноевропейска литература. През 2019г. защитава успешно дисертация на тема „Фентъзи прозата на Дж.Р. Р. Толкин, К. С. Луис, и У. К.Ле Гуин. Мит, хроника, светоизграждане“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Родена е в гр.София, израснала е в гр.Пещера. Има разностранни интереси. Пише критика, експериментира с поезия, проза, философски афоризми и фрагменти.

В своята анотация Поли Муканова пише следното:

“ Поезията на Гергана Златкова увлекателно ни потапя в света на божественото. Тази същностна проекция за свръхчовешкото, която носи всеки от нас. Пътят към Йерусалим, по който вървим с думите и делата си. Всекидневно. В очакване на маслиновата клонка. Поезията е древна притча, без която нашето  съвремие е немислимо. Думите са хляб за душата.  Именно тази книга носи това послание – духовността е най-висшата проява на човешкото, а поезията-олтар на надеждата.“

Напомням на читателите, че Гергана Златкова е от така наречените „Деца на библиотеката”. Посетили библиотеката като деца и останали свързани с нея през годините. И като читатели и като доброволци. Те са вече успешни млади хора, като самите те са автори на книги. Това са пещерските автори – Николина Барбутева, Виктория Симонова, Христо Милчев, Памела Мекушина, Веселина Пепеланова. Светът на книгите е омайващ и вдъхновяващ за всяко дете. Магията на книгите е през целия жизнен път на човека.  Освен доброволец, Гергана Златкова е и един от дарителите на библиотеката.

Пожелаваме „На добър час!“на новата книга на Гергана Златкова и още много творчески успехи!

Творбата  вече е налична във фонда на библиотеката и очаква своите читатели.

 

Богдана Сиракова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!