28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Илия Тончев открива изложба в Пещера

kartina ilya tonchev

Пещера. На 05. 01. 2021 г.  в Художествена галерия “ Проф. Веселин Стайков“ ще бъде открита самостоятелна изложба на Илия Тончев.

“ Почитателите на творчеството на Тончев трябваше да видят картините му още на 1 декември. Епидемиологичната обстановка в станата и издадената заповед на министъра на здравеопазването наложиха затваряне на галерията за посетители. Месец по- късно културното събитие в града ще се реализира поради отпадане на част от ограниченията в заповедта. Въпреки това вече има 5 закупени картини.“, сподели Митка Млячкова- уредник в ХГ.

Илия Тончев

Тончев е роден през 1957 г. в Радилово. От 1978г. работи и твори в Пещера. Член е на СБХ-София, на Групата на Пазарджишките художници и на Клуба на художниците в Пещера. Има множество самостоятелни изложби в София, Пловдив, Пазарджик и Пещера. Пластичният език на автора изразява земя и природа, от другата страна са вещите във формата на селски къщи. Това е така, защото Илия е израснал в селото, първите му и най-силни впечатления са от земята и природата, това е неговата душа.  Така Нейчо Дойчев представя Илия Тончев и творбите му при откриването на изложбата в престижната пловдивска галерия „Ромфея“ през далечната вече 2005 година.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!