19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Община Пещера изпълни Административен Договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 1 016 655.37лв.

centar deca s uvrezhdanya

Пещера. Община Пещера изпълни Административен Договор за безвъзмездна финансова помощ за реализация на проект: „Повишаване на енергийната ефективност на  социални и жилищни сгради,  находящи се в гр. Пещера- II“,  включващ сградите Дирекция „Социален патронаж“  със звено „Домашен социален патронаж,  офиси и кухня“, „Дневен  център за деца и  младежи с увреждания“, многофамилна  жилищна сграда на ул. „Симон  Налбант“ 50 и многофамилна  жилищна сграда на  ул. „Георги Зафиров“ 73“

Снимка : peshtera prim

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов преряза лентите на реновираните обекти, благодари за прецизната работа на фирмите изпълнители на поръчките и пожела на ползвателите здраве и благоденствие.

“ Тези обекти са част от многото, с които обликът на Пещера ще се промени, ще се подобри средата за живот, инфраструктурата и чистата околна среда ще ни доближат до европейските изисквания за съвременни и добре уредени места за живеене.“, каза кметът Младенов.

Присъстваха още зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, Галина Стоянова- секретар на Община Пещера, екипът на проекта, представители на строителните  фирми и строителния надзор, като се спазваха всички противоепидемични мерки във връзка с кризата с коронавируса.

Снимка : peshtera prim

Общата стойност на проекта  е : 1 016 655.37лв., който се осъществи с финансовата  подкрепа на Оперативна програма “ Регионално развитие” 2014-2020 г.,  съфинансирана от Европейския съюз  чрез Европейския фонд за  регионално развитие. “

Обектите на интервенция са сградите Дирекция „Социален патронаж“ със звено „Домашен социален патронаж,  офиси и кухня“, и „Дневен  център за деца и  младежи с увреждания“. По проекта са поставени 93  фотоволтаични панели за нуждите на сградата, чрез която центровете в сградата обект на интервенция ще могат да покрият средно годишно около 70-80 % от електроенергията.

Снимка : peshtera prim

Община Пещера със собствени средства закупи устройство за изкачване на стълби с цел осигуряване на непрекъснат достъп на лица с увреждания до обекта съгласно изискванията на Наредба №4 от 01.07.2009г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хора с увреждания.

Санирани по проекта са многофамилни жилищни сгради на ул. „Симон  Налбант“ 50 и на  ул. „Георги Зафиров“ 73“.

По проектите са топлоизолирани външните стени,  подовете и покривите на сградите. Подменени са дограмата,на стълбищните площадки и мазета са монтирани енергоспестяващи осветителни тела. Осигурен е непрекъснат достъп на лица с увреждания до обектите.

Снимка : peshtera prim

Дейностите за енергийно обновяване  ще удължат живота на  сградите, ще намалят разходите  за поддръжка и  ще подобрят на условията  за живот в малките  градове, което от своя  страна ще допринесе за  повишаване на цялостната им атрактивност.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!