29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“ АД дари 50 таблета за ученици от две училища в Пещера

100

Пещера. По двадесет и пет таблета за нуждите на деца, които не разполагат с необходимата техника за онлайн обучение, получиха двете начални училища в Пещера днес – „Михаил Каролиди“ и „Михаил Куманов“.

Те бяха предоставени от Стоян Антонов, представител на „Биовет“ АД, а средствата за тях са дарени от служителите на фирмата. Таблетите са марка „Дива“ и са закупени след среща на директорите на училищата в града с изпълнителния директор на фирмата Ангел Желязков.

Той бе уведомен за недостига на техника, а също така и за проблемите възникнали в резултат на условията на онлайн обучение. Това провокира и кампания във фирмата, която доведе до днешното дарение.

„Началното образование е фундаментално за всеки човек и ние смятаме, че грамотността е в ръцете именно на началното училище, това е причината да откликнем на отправените към нас очаквания.“ – каза Ангел Желязков. „Благодаря на моите колеги за проявената съпричастност и отзивчивост. Пожелавам хубави празници на всички деца и техните семейства, ние се радваме да бъдем част от добрите емоции, които ще получат тези петдесет деца“. – добави той.

Снимка : peshtera prim

За НУ “Михаил Куманов“ дарението бе получено от директорката Виолета Паева, тя благодари за възможността да бъде облекчена работата на педагозите и децата.

Новите таблети ще спомогнат за обучението на ученици от крайно бедни семейства и нямат възможност да ползват собствени мобилни устройства.

„Пандемията ни изправи пред предизвикателства, с които до момента не се бяхме сблъсквали. Вашето дарение има не само материално значение за нас, а е израз на загриженост, съпричастност и човечност. Няма нищо по-чисто от това да подадеш ръка на двадесет и пет деца, които никога не са държали собствен таблет или телефон, в тези трудни времена.“ – се казва в благодарственото писмо от г-жа Паева.

Снимка : peshtera prim

За НУ“Михаил Каролиди“ таблетите получи преподавателката Таня Николова, която също благодари на ръководството на „Биовет“ АД за отзивчивостта и своевременното дарение. Още днес таблетите ще бъдат разпределени на децата и в двете училища.

Това е четвъртото поред дарение от страна на „Биовет“ в последните два месеца. Благодарение на предприятието, в Пещера вече се изгражда сензорна стая в Дневен център за деца и младежи, а за Дневния център за възрастни са осигурени бягаща пътечка и велоергометър.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!