24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:25, 14 декември 20201min

Две награди спечелиха младите художници от школата по рисуване в читалище „Развитие“

Ойа Фъндъкова (2)

Пещера. Ойа Фъндъкова и Мария Младенова от школата по Изобразително изкуство при НЧ “ Развитие“в Пещера участваха в Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ шесто издание -онлайн. Форумът се провежда за шеста поредна година в гр. Бат Ям- Израел и се организира от Артсалон „Сели – култура на народите“.  В категория „Рисунка“ , четвърта възрастова група, Гран При беше присъдена за Ойа Фъндъкова. В пета възрастова група, второ място спечели Мария Младенова. 

Въпреки трудния период през който преминава изкуството, тази година е една от най- ползотворните за младите творци в града. Отличените с призови места се обучават в Школата по изобразително изкуство с художествен ръководител Милена Балтаджиева.

Във фестивала се конкурират творци от 23 държави и четири континента, като участниците се изявяват в различни направления. Целта на артфорума е съхранението на културното наследство на България и Израел, обмен на културите между двата приятелски народа.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!