29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Жълт код за валежи е в сила за четири области в Южна България

losho vreme

Жълт код за значителни валежи от дъжд обяви за днес за областите Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково Националният институт по метеорология и хидрология.

В тези четири области ще има значителни валежи от дъжд. Количествата ще достигнат до 25-30 литра на квадратен метър, а наотделни места и повече.  От АПИ съобщиха тази сутрин, че отпадат ограничениятаза движението на камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проход „Превала“.

Преди обяд днес, главно в източните райони на страната, ще вали дъжд, който временно ще спре. След обяд от юг ще започнат нови валежи, които до вечерта ще обхванат цялата страна.  По-значителни ще са валежите в Родопите и Странджа.

Ще духа слаб в Източна България умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 4-5 градуса в северозападните райони до около 10 градуса в източните. По Черноморието ще е облачно. Преди обяд ще има слаби валежи от дъжд, които временно ще спрат, но след обяд от юг отново ще започнат и ще са по-силни.

В планините ще е облачно и мъгливо. След обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, а над около 1500 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!