02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Три допълнителни спирки по маршрута на Родопската теснолинейка

tesnolineyka

БДЖ открива три допълнителни спирки по маршрута на Родопската теснолинейка. От утре почитателите на влакчето ще могат да спират на Якорудските минерални бани и на село Варвара. Третата спирка е панорамна, откъдето се виждат най-живописните места на Родопите. По идея на Сдружението „За теснолинейката“ спирката ще носи името на проектанта на трасето Стоян Митов. Това обясни Кристиан Ваклинов, председател на сдружението:

„Живописно място, няма достъп до него по никакъв друг начин, дори по пешеходни пътеки. Именно там, ако слезе човек и погледне, се виждат два етажа от линията. И си мечтаех там един ден да бъде открита спирка за туристите. Туристическият интерес нараства с всяка изминала година и в същото време осморката е гениално решение, което до ден днешен се изучава в реномирани строители и архитектурни университети в целия свят“.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!