26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ало-измамници взеха на прицел възрастни хора в Пазарджишко

telefon

Полицията апелира възрастните хора и техните по-млади близки и роднини да внимават за евентуални опити за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Пазарджик.

В областта през изминалия уикенд са направени два опита за телефонни измами – в Панагюрище и Велинград.

Извършителите използват добре познатата до момента схема и се представят за служители на полицията, които извършват акция за залавяне на група от телефонни измамници. Те казват на неподозиращите пенсионери, че домът им се наблюдава и може да попаднат в капан. За това е необходимо да съдействат на полицията, като предоставят наличните си пари, ценни предмети и вещи за целта на залавянето.

И двата опита се оказали неуспешни. От Областната дирекция на МВР в Пазарджик предупреждават гражданите в областта, че полицията никога не иска от гражданите пари или ценности за осъществяване на своите действия.

„Бъдете внимателни и никога не се доверявате на непознати. Ако нещо ви безпокои се обадете на вашите близки, роднини, приятели, на кварталния полицай или на телефон 112“, призовават от МВР.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!