25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кукушева, НБСХС: Цената на хляба се е увеличила с 9-10 стотинки

mariana kukusheva

Реколтата тази година е лоша

В кризата около COVID-19 се наслагва и проблемът с лошата реколта. Както прогнозираха хлебарите, цената на хляба се увеличи.

В ефира на „Събуди се“ председателят на УС на НБСХС Марияна Кукушева заяви, че става въпрос за повишение с около 9-10 стотинки. „Имаме покачване на енергията, петрола, транспорта и много други разходи. Никой не коментира това. Не мога да кажа  колко трябва да е реалната цена на всеки производител. Категорично казвам, че съгласно Закона за храните вече търговците не могат да върнат хляба към своите доставчици. Затова е наложена практиката всеки следобед и вечер хлябът, доставен сутринта, да е с намалена цена. Моята препоръка към търговците е той да бъде изложен в „зелените“ коридори, за да може възрастните хора да го закупят без увеличение на цената“, заяви Кукушева. И допълни, че пандемията  е довела до по-голямо търсене на зърнените пазари и скок в цената на пшеницата и брашното.

По думите й хората, които работят в заводите за производство на насъщния, са на първа линия. „Нямаме хоум офис. Произвеждаме хляба на България всеки ден. Рискът, който поемат работещите при нас, не е по-малък от риска на полицаите. Когато държавата повиши заплатите им, ние нямаше как да не отговорим на изискванията на пазара на труда и го направихме“, каза още тя.

Източник : / https://nova.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!