29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Берое загуби драматично от Академик (Пловдив)

beroe

Берое загуби от гостуващия Академик Пловдив с 80:81 (21:17, 27:26, 19:25, 13:13) в среща от четвъртия кръг на Националната баскетболна лига. Мачовете се играят без публика заради пандемията от коронавирус. Двубоят предложи много обрати, оспорвана игра и красиви изпълнения. Старозагорци бяха по-добри през първата част, но отстъпиха през второто полувреме. Победният кош за пловдивчани реализира Йере Вучица 90 секунди преди сирената. Преди мача целият отбор на Берое премина тестове за коронавирус и всички проби са отрицателни. Възпитаниците на Любомир Минчев пропиляха преднина от 12 точки, но допуснаха не само да бъдат застигнати, но и победени. Беройци обаче направиха 12 грешки през второто полувреме и общо 17 за мача. След този мач и двата тима са с еднакъв актив в НБЛ – по две победи и две загуби.

Най-драматични бяха последните минути. Резултатът 75:73 в полза на тима от Пловдив се задържа повече от минута преди гостите да вкарат след неуспешно нападение за Берое. С тройка на Николай Стоянов „зелените“ се доближиха на точка от своя опонент. Заключителните минути бяха белязани от нова драма. Стоянов изведе домакините с точка преднина при оставащи 100 секунди до края. Гостите върнаха коша в следващата атака. Неточна стрелба на Бишъп от тройката отвори възможност за пловдивчани, от която те не се възползваха.

Обрад Томич и Йере Вучица бяха доминиращи под кошове и завършиха съответно с 16 и 15 точки и по 8 борби. Герой на мача обаче беше капитанът Васил Бачев, който вкара 14 точки и показа много силна игра през второто полувреме като беше в основата на обрата за своя тим. Той добави и 7 асистенции. Николай Николов се включи с 13 точки, а Антъни Гуджино завърши с 12 точки.

За домакините Николай Стоянов реализира 16 точки, Кейлъб Бишоп вкара 15. Брейди Роуз се включи с 12 точки, а по 10 вкараха Павел Маринов и Дерик Джийн.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!