25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Соня Бурова: Бягаща пътека и велоергометър дари „Биовет“ АД на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания

sonya burova

Пещера. Изпълнителният директор на Биовет АД и неговия екип дариха на Дневния център бягаща пътека и велоергометър. Повод за дарението е 3 декември- Международен ден на хората с увреждания, когото ще отбележим и в Пещера. С тези две придобивки ще бъдат постигнати още по- добри резултати при пациентите с увредени зони.

Снимка : Peshtera prim

„Радвам се, че молбата за помощ, която отправих до г-н Желязков е удовлетворена, изказвам своята искрена благодарност за този акт на човещина и внимание към нашите пълнолетни деца и възрастни ползватели. Най-младият от тях е на 19 г. , но услугите ни се ползват до 91- годишни пълнолетни мъже и жени, които са наши съграждани. Услугите ни са достъпни за всички желаещи от 2008 година, когато отвори врати ДЦПЛУ.“ – разказа  Соня Бурова- директор на Дневен център за пълнолетни деца с увреждания.

Капацитетът на социалното заведение е 28 човека. Толкова са и ползвателите му към момента. Хората прекарват в центъра осем часа. Извършват се рехабилитационни, психологически, трудотерапевтични занимания и сеанси от специалистите в социалното заведение.

„При нас работят двама трудотерапевти, двама рехабилитатори, един социален работник и един психолог“ – допълва г-жа Бурова. „Материално техническата база е на отлично ниво, за което благодарим на Община Пещера. Сградата се поддържа и отговаря на всички съвременни европейски изисквания за работа с такава категория хора. За 28- те потребители са осигурени необходимите предвидени от здравното законодателство условия за престой и терапия.“

В Центъра отбелязват 3 декември с надеждата, че всички хора трябва да са наясно с проблемите, ежедневието и трудностите на хората с увреждания.

„Надяваме се да ни забележат, да ни приемат такива, каквито сме и да ни помагат. Защото човек с увреждане не е втора ръка, защото и той е пълноправен и пълноценен представител на обществото. Чест е за нас, че фирма „Биовет“АД показва уважение и разбиране към нашите проблеми. И с правилното си отношение формира усещане за справедливост в днешната забързано ежедневие. Подобни знаци на добронамереност карат обслужващият персонал да работи още повече, а  ползвателите на услугите да се чувстват сигурни и защитени. Защото когато работим заедно успехите са видими, а ние можем да им се радваме. Благодаря за дарителските сърца на всички от „Биовет“. Това се казва пример!“ – допълни г-жа Бурова.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!