19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Нова е-платформа ще уведомява пчеларите за използване на земеделски препарати

pchela

Всички пчелари и фермери, обработващи площи със земеделски култури, трябва да се регистрират в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните и дезинфекционни дейности.

Задължението се въвежда с нова наредба за опазването на пчелите, публикувана в Държавен вестник.

Платформата се подържа от Българската агенция по безопасност на храните и има за цел да уведомява пчеларите за предстоящи пръскания с препарати.

Употребата на химикали отдавна е повод за напрежение между земеделци и пчелари. Защото според пчеларите това е причина за масово отравяне на пчелните семейства.

Досега уведомяването се правеше чрез кметовете на населените места. Но често информацията не се подаваше или не достигаше до заинтересованите. До края на януари всички пчелари и фермери трябва да се регистрират в платформата, което е безплатно.

Задължително условие е да имат е-поща. Пчеларите ще трябва да въведат джипиес координати на пчелините си.

От 1 март следващата година оповестяването ще се извършва само чрез електронната платформа.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!