19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:50, 23 ноември 20201min

Магнитна буря удари страната

magnitna burya

През последното денонощие планетата е под влиянието на магнитни смущения, показват данни на Института по геофизика, геодезия и география при БАН. През нощта и рано тази сутрин е регистрирана слаба магнитна буря, като геомагнитното поле остава „под напрежение“.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

Източник : / https://nova.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!