19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:55, 23 ноември 20201min

За първи път от Средновековието насам: През декември ще наблюдаваме рядко астрономическо явление

planeta

Учени от университета Райс в САЩ са изчислили, че след залез слънце на 21 декември Юпитер и Сатурн ще се доближат максимално. Такова сближаване на двете планети, видимо на нощното небе, не се е случвало от Средновековието, съобщава сайтът Phys.org.

Двете планети се доближават доста рядко – приблизително веднъж на 20 години, но тазгодишното астрономическо явление е особено забележително.

„Ще трябва да се върнете в ранните зори на 4 март 1226 г., за да видите по-близко разположение на тези небесни тела, видими в нощното небе“, заявяват учените.

Ако времето позволява, събитието може да се наблюдава от всяка точка на планетата, въпреки че най-добрите условия за това ще бъдат близо до екватора.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!