28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:39, 18 ноември 20201min

Президентът удостои с Почетен знак трима дейци в сферата на журналистиката

medali

Авторитетни имена от областта на журналистиката получиха Почетния знак на президента Румен Радев за значим принос в българската журналистика на специална церемония на „Дондуков“ 2.  Отличието получиха проф. д-р Лилия Райчева, която преподава във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет, журналистът Даниела Кънева и режисьорът Милен Гетов.

„Отговорността на журналиста пред аудиторията е да информира безпристрастно, да анализира и критикува, но винаги оповавайки се на своята собствена съвест. Трябва и смелост. Смелост да рушиш догми, да преодоляваш ограничения и да оставаш верен на своите убеждения“, каза президентът по време на церемонията.

Постоянно действащата истинска демокрация на една държава е нейната журналистика, каза Даниела Кънева, припомняйки думите на журналиста Йосиф Хербст.

„С малко изключения и много изпитания във времето България винаги е била земя на силни журналисти. Казват, че сме четвъртата власт. Власт е дума, към която не е хубаво да принадлежиш в днешно време никъде по света, но аз мисля, че журналистиката е призвание“.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!