24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:20, 17 ноември 20201min

От днес и в България вече може да се плаща с Google Pay

telefon

От днес потребителите в България ще могат да извършват безконтактни и онлайн разплащания със своите карти Visa и Mastercard чрез Google Pay, съобщават от двете компании. Visa въвежда Google Pay в България в партньорство с Google и финтех компанията Revolut. Google Pay от днес ще е достъпна и за всички ползватели на Mastercard с издадени физически или дигитални карти от онлайн портфейлите Revolut, Curve, Transferwise и Phyre в България. Промяната е съществена за българския пазар, тъй като над 85% от устройствата в България използват операционната система Android.

Притежателите на карти Visa в България се присъединяват към 19 европейски държави, които използват технологията на Visa и Google за безконтактни мобилни разплащания. Google и Mastercard ще си сътрудничат в България и още 9 държави. Услугата идва в България в момент, когато безконтактните трансакции в цяла Европа са се увеличили с до 80% в контекста на епидемията от COVID-19.

Как работи

Google Pay е безплатен дигитален портфейл, съвместим с устройства, използващи операционна система Android. Услугата позволява безпрепятствени мобилни разплащания независимо дали става въпрос за пазаруване в магазин, онлайн или на път. Google Pay използва технология, която заменя чувствителната информация в разплащателните сметки на потребителите с цифров токен и така ги предпазва от злоупотреби.

За да могат да използват Google Pay в България, потребителите на Android трябва да изберат бутона „Добави към Google Pay“ в приложенията за мобилно банкиране, откъдето да добавят своята карта към Google Pay. След като направят това, те ще могат да получат достъп до всички предимства на Google Pay чрез съответното приложение за банкиране.

Потребителите могат да използват телефона си, за да плащат на всеки POS терминал безконтактно. За тази цел не е нужно да влизат нито в Google Pay, нито в приложението или пък да имат интернет връзка, нужно е единствено да докоснат с телефона си, за да платят. Това предотвратява нуждата от носене на портфейл или ползване на физическа карта. Google Pay предоставя и възможност за предварително поставени лимити на харчене.

Източник: / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!