28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:26, 16 ноември 20201min

Общината с нови противоепидемични мерки срещу COVID-19

obshtina Peshtera

Пещера. Йордан Младенов- кмет на община Пещера издаде заповед в която се определят противоепидемични мерки валидни за града, Радилово и К. Димитриево. :

 За периода от 16.11.2020г. до 30.11.2020г. създавам следната организация по прилагането на въведените временни противоепидемични мерки на територията на община Пещера:

Преустановяват се присъствените груповите занятия в Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс, с изключение на тези, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

Преустановяват се присъствените групови занятия в школи, образователни и обучителни центрове, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на занятия за деца до четвърти клас, когато са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

Провеждането на обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на физическа дистанция от 1.5м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Културни и развлекателни мероприятия могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито, при спазване на физическа дистанция от 1.5м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за всички възрастови групи на закрито и открито да се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията в дискотеки и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Заведенията за хранене и развлечения (с изключение на тези по т.6) могат да работят само в часовете между 6.00 и 23.30ч. През останалите часове се допускат само доставки по домовете.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв.м.

Преустановяват се груповите посещения в туристическите обекти в община Пещера.

Възлагам на директора на Общинско предприятие „Паркинги и пазари“- Пещера да създаде организация за еднопосочно движение на посетителите в района на Общински пазар, осигуряване на дистанция от 1.5м. между посетителите и задължително носене на защитни маски за лице от работещи и посетители.

Работодателите и органите по назначаване да организират работния процес на работниците/служителите в дистанционна форма (работа от разстояние/надомна работа), където е възможно, като допускат присъствена работа на най-малко 50% от персонала.

Магазините за хранителни стоки да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30ч. и 16.30 ч. В посочените часове се допускат лица на и над 65-годишна възраст.

Аптеките да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 08.00ч. и 10.00ч. и 13.30ч. и 16.30 ч. В посочените часове се допускат лица на и над 65-годишна възраст.

В социалните услуги от резидентен тип – Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, се допуска посещение на външни лица по изключение и по преценка на директора на институцията, при спазване на въведените противоепидемични мерки и представяне на декларация от посетителя, че не е в контакт със заразно болни, няма признаци на остро респираторно заболяване и ще спазва въведените противоепидемични мерки на територията на институцията. Ограничението не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №720/29.10.2020г. на Кмета на Община Пещера.

Определените служители от Общинска администрация да извършват проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Община Пещера, като за резултатите от тях да се информира РЗИ-Пазарджик.

Директорите на детските градини да организират работата на институциите, които ръководят при условията на т.I, 22 и съобразно указанията по т.III от Заповед №РД-01-655/13.11.2020г. на министъра за здравеопазването.

Кметовете на Кметства с.Радилово и с.Капитан Димитриево и органите на Министерство на вътрешните работи да оказват пълно съдействие, като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

Кмет на Община Пещера

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!