16 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преносими компютри и таблети получи Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера

Димитър Насков06:55 | 12 ноември, 20201min
laptopi CNST

Пещера. Преносими компютри и таблети получи Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера. Кметът на Общината Йордан Младенов и Галина Стоянова- секретар, пристигнаха на място за да връчат на управителя техническите средства.

Това стана възможно след като Община Пещера  получи одобрение от Фонд „Социална закрила“ за изпълнението на проект „Осигуряване на непрекъснат образователен процес на деца и младежи“. Децата, настанени в домът за социални услуги ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение. Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда.

Проектът цели осигуряване на непрекъснат образователен процес на децата, които учат в и са настанени в ЦНСТ гр.Пещера, както и да се подпомогне тяхната самостоятелност. Целта ще бъде постигната чрез осигуряване на подходящи условия за провеждане на обучение в електронна среда.

С подкрепата за усвояване на учебния материал, впоследствие ще се повишат шансовете им за успешно завършване на учебната година, преминаване в следваща форма на обучение, а за някои от тях възможност за придобиване на степен на образование.

Освен това ще се създадат предпоставки за по-активно социално включване, чрез използване възможностите на интернет. Ще се подобри  жизнената среда и социалната инфраструктура за предоставяне на услуги, в съответствие с изискванията на действащата нормативна уредба.

Проектът  е в размер на 4 419.41лв., осигурени от Фонд „Социална закрила“


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия