27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:04, 27 октомври 20201min

25 ученика в Пещера вече са ангажирани с Детско полицейско управление

detsko polic upravlenie_2

Пещера. 25 ученика от СУ „Св. Кл. Охридски“ станаха доброволци в Детско полицейско управление. Инициативата се реализира за трета поредна година в пещерското школо. Тя е превантивна програма на МВР и цели чрез провеждане на  теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си. Да уважат събитието в училището пристигнаха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, зам.-кметът Елена Рядкова, гл. инсп. Елена Абаджиева- шеф на местното РУ- Пещера.

Децата ще се обучават по проблеми, свързани с безопасността на движението по пътищата, хулиганството, вредата от употребата на наркотици и тютюневи изделия, оказване на първа долекарска помощ и ще имат практически занятия по детска полицейска лична защита.

Всички деца получиха светлоотразителни жилетки и шапки лично от градоначалника и обещаха да спазват „желязна дисциплина и непримиримост срещу извършителите на противообществени прояви“. „Децата ще получат още в най-ранна детска възраст знания и умения лично от полицейските представители, за да придобият чувство за справедливост“, коментира пред Peshtera prim  Йордан Младенов, който обеща пълно съдействие от страна на местната администрация.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!