27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:19, 27 октомври 20201min

Сюлейман Кямил Рабчин – интелигентна доброта

syuleyman rabchin

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Не се сещам за друг признак на превъзходство, освен за добротата.

Лудвиг ван Бетховен

Сюлейман Кямил Рабчин е роден на 16 юни 1937г. в Пещера. След завършване на средното си образование се записва за студент в Педагогическия институт в Кърджали. Завършва през 1956г. със специалност начална педагогика. Започва работа като учител в турското училище „Налъм Хикмет“ в Пещера, където работи до 1957г.

През 1957г. е назначен и започва работа като начален учител в училище „Михаил Куманов“ в Пещера, в което прави всичко по силите си да предаде знания на учениците, както и се грижи за това те да посещават редовно учебните занятия.

Заради активната си обществена дейност от 1960г. до 1966г. е избиран за председател на турското читалище в града.

През месец март 1990г. участва в създаването на ДПС –в Пещера, като е избран за Секретар на движението, а през 1991г.- след оттеглянето от председателското място на учителя Юскер Кертов, Сюлейман Рабчин става председател на същото. През 1992г. започва работа като учител в ОУ „Св.Патриарх Евтимий“. Като учител Сюлейман Рабчин остава дълго в съзнанието на своите ученици и колеги, заради своите добродетели – изключителна човечност , почтеност, скромност и доброта.

Сюлейман Кямил Рабчин умира на 30 юни 2013г. в Пещера.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!