16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:15, 25 октомври 20201min

Спират плановия прием в болниците в областите с над 120 случая на Covid-19 на 100 хиляди души

hospital

От днес, със заповед на министъра на здравеопазването, лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хияди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият ковид структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

Преустановява се и плановата оперативна дейност в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население. В тези лечебни заведения са задължени да разкрият ковид структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната за планов прием и планова оперативна дейност не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията.

Със заповедта министър Ангелов напомня, че областните управители и органите за местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазването на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!