25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:25, 20 октомври 20201min

Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври

virus -koronavirus-maska

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов потвърди, че става задължително носенето на маски и на открито.

„Обсъдихме плюсовете и минусите. Очакваме намаляване на заболеваемостта, ако се спазват стриктно мерките. Ще дадем един ден възможност на хората, за да се снабдят с маски. От четвъртък маските на открито ще са задължителни за всички. Преследваме медицински цели“, обяви на брифинг в Ловеч министър Ангелов.

Целта на мярката е да се намалили броя на заразените граждани. Той отбеляза, че с въвеждането ѝ се пазят и българските медици.

Той увери, че продължава активният контрол на всички обществени места за спазването на мерките, свързани с коронавируса. „Ситуацията в Ловешко е контролирана, макар че за последните 2 седмици имаме нарастване на заболеваемостта. Проверихме готовността на лечебните заведения – 6 болници са пряко ангажирани с лечение на пациенти с Ковид-симптоматика“, добави здравният министър.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!