19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:08, 15 октомври 20201min

На лице е промяна за ТЕЛК решенията

telk

Електронната система за издаване на решения на ТЕЛК започва да работи, предаде БТА.

Системата ще бъде в помощ на всички граждани, които трябва да комуникират с ТЕЛК. Целта е и други държавни структури да общуват със системата, като така ще отпадне и ангажиментът на гражданите да носят хартиени документи.

Чрез системата ще могат да се подават заявленията за освидетелстване, както и да се издават експертните решения. Лицето ще получава уведомления по електронен път. Документите ще се обработват много по-бързо, а услугата ще бъде по-качествена.

Достъпът до системата ще бъде с електронен подпис. Ако лицето няма електронен подпис, ще трябва да се направи законова промяна, за да има достъп чрез персонален код, издаден от НАП. Експертното решение ще се издава след като лицето посети лекуващия си лекар за издаване на медицинско направление. То ще се издава по електронен път. Личното присъствие на пациента се изисква, само ако се прави преглед или се назначат изследвания.

Обжалването на решение на ТЕЛК също може да става по електронен път.  За тези, които не могат да ползват електронния вариант, ще остане хартиеният вариант.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!