25 март 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отбелязваме Световния ден за достоен труд
Снимка : pixabay

Димитър Насков07:21 | 7 октомври, 20201min
rabotnik

Денят се отбелязва от 2008 година по инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите с подкрепата на синдикати от цял свят, които отстояват позицията, че осигуряването на достойни условия на труд е най-добрият начин за борба с бедността в световен мащаб. Всяка година на този ден синдикатите по цял свят мобилизират силите си в подкрепа на честването на деня.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Достойните условия на труд според Европейската конфедерация на профсъюзите включват няколко основни принципа. Сред тях са закриване на временните работни места, които застрашават здравето и безопасността на работещите, нанасят и щети на пазара на труда и на икономиката; въвеждане на по-добра организация на труда, създаване на благоприятна работна среда, осигуряване на по-добър баланс между работата и личния живот, възможност за обучение и развитие на уменията и квалификацията през целия живот. Сред основните принципи на Европейската конфедерация на профсъюзите е и силната законодателна защита на работещите; изграждане на обща система от социални грижи за европейците, които сменят работата си всяка година и стимулиране на социалния диалог и колективното договаряне при активното участие на социалните партньори в реформите на пазара на труда.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!