28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:44, 2 октомври 20201min

На 3 октомври е откриването на ловен сезон 2020/2021 г. на местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня

lovec

Откриването на ловен сезон 2020/2021 г. на местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня ще бъде на 3 октомври /събота/, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете ловът на територията на цялата страна ще се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция. Ръководителите на ловните излети ще инструктират ловците да се повиши бдителността им за установяване на умрели диви свине или такива с нетипично поведение, прераде НЛРС.

Във връзка с прилагане на методиката за мониторинг на дивата свия на територията на страната в срок до 15 ноември Регионалните дирекции по горите (РДГ) трябва да представят в Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) резултатите от данните за мониторига на дивата свиня по приложен формуляр от проведените първи четири ловни излета за групов лов на дива свиня. Разрешителните за групов лов на дива свиня задължително да се заверяват заедно с формулярите за събиране на данни в съответното ТП ДГС/ДЛС. С цел коректното предоставяне на данни от проведените ловни излети е желателно присъствието на служители на ТП ДГС/ДЛС или РДГ на първите четири ловни излета за групов лов на дива свиня.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!