18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:49, 1 октомври 20202min

Зоя Кацарова представи новата си книга пред пещерци

kniga zoya kacarova

Пещера. В навечерието на 1 октомври – Ден на поезията в България, библиотеката в града проведе  поетична вечер със Зоя Кацарова. Гост на срещата бeше Елена Рядкова- зам.-кмет на Община Пещера. 

„Бяха направени оригами от листове със стиховете на авторката във формата на птица. Мария Джуркова от името на д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет- Пещера подари две крила адресирани с негово послание до авторката : „Душата птича трябва да лети, но винаги с крила на ангел“, сподели Богдана Сиракова- модератор на срещата и главен библиотекар.

Минка Гемиева- председател на литературен клуб”Искри” към НЧ”Развитие-1873” представи авторката.

Зоя Кацарова е родена в гр. София. Завършила е Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“. Тя е педагог, отдаден на професията си повече от 40 години . Работила е като учителка и директор на детска градина „Иглика“-Пещера. Участвала е с доклади в регионални,национални и международни конференции по предучилищно образование. Защитила е Първа професионално-квалификационна степен. Нейни стихове и методични разработки за безопасно детско поведение са поместени в методични помагала на МОН за предучилищна възраст.

Зоя Кацарова

Зоя Кацарова е автор на шест стихосбирки – „Обич“ , „Една звезда“, „Хвърчило“, „Храм“ , „Душа на птица“ и „На улицата ми живее ангел“. Нейни творби са публикувани в сборниците: „Ветрилото на дъгата“ – от конкурс на учители – творци , „Под сянката на стария кавак“ – с произведения на автори от град Пещера и в международния алманах „Лира дружбьi“ от международен  конкурс за поетични произведения за любовта. Член е на литературен клуб  ”Искри” към НЧ”Развитие-1873” от 2005 г.

 Редактор на книгата „Душа на птица” е Румяна Пелова. Новата стихосбирка на пещерската поетеса Зоя Кацарова, носи  заглавието „На улицата ми живее ангел“.

Стихосбирката съдържа едни от най-прочувствените и нежни стихове на авторката. Издател е издателство „Изида“, а редактор и рецензент на книгата е голямата българска поетеса Маргарита Петкова, написала за нея следните слова:

 В тази книга Зоя Кацарова представя своя свят такъв, какъвто го живее и усеща, такъв, какъвто би искала той да бъде. Добрите спомени се вплитат в настоящето и уплътняват вярата в едно бъдеще, в което читателят заедно с авторката ще бере отгледаните с любов плодове в златната есен на своя живот. Където на всяка улица ще живее по един ангел„.

 И нека не забравяме, че Ангели съществуват, но понякога те са без крила и тогава ги наричаме приятели

 

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!