25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:24, 26 септември 20202min

Без претенции и с много усет : Борис Стайков подари празник на пещерци

boris staykov izlozhba_3

Пещера. Нова изложба с неизменно усещане за джемсейшън, както и за сетивен и интелектуален празник. Такова усещане придобиха приятели, почитатели и интелектуалци от творчеството на Борис Стайков.

Той показа под открито небе свои 20-сет нови картини в градския парк. Парченца от август в цветове, музика, думи. Пещерци и гости на културното събитие чуха оперни арии от италиански, френски и руски композитори.

Текстовете във феста са на Цветана Чучева, Любен Бейчински- бас, Моника Зашева- мецосопран и Даниела Янева- пиано, допълниха сполучливо свободата на фантазията на събитието подготвено от Борис и оставиха усещане за интелектуален празник в съботната вечер.

 

Борис Стайков е роден на 26 октомври 1971 г. в Пeщера. Завършва магистърската програма „Графичен дизайн и визуални комуникации“ към Нов български университет (НБУ) през 2000 г. Творческата си кариера на художник започва през 1993 г. в Пещера, където е първата му самостоятелна изложба, наречена „Самотата ми в ъгъла“.

Успешно е представянето му в Музея за мексиканско изкуство в Пловдив през 1996 г. Участник е в изложбата „Cite-Des-Art“ в София през 1998 г. Концептуалните си идеи изразява в самостоятелните изяви от 1999 г. – „Панаир на суетата“ в Централния военен клуб в София и изложбата „Времето временно“, част от месеца на Европейската култура в Пловдив.

Изключително успешно е представянето му в Сметната палата с изложбата „Противоположни акценти“ (2001 г.), а също така и в Министерството на финансите през 2002 г.

Негови картини притежават колекционери от България, Швейцария, Франция, Холандия и Япония.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!