28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:45, 10 септември 20201min

В България стартира BG Industry Map – първият мапинг на българската индустрия

bg indusri map

Потенциалите инвеститори у нас вече разполагат с карта на българската индустрия, от която могат да се ориентират както за структурата и характера на икономиката, така и за развитието на образованието по региони.

Картографирането на индустрията е свободно достъпно на адрес : bgindustrymap.com/bg

Картата е разработена съвместно от Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и  българската работодателска асоциация „Иновативни технологии.

Проектът събира информация с данни и подробни карти на 14 водещи индустрии в страната и ще се актуализира непрекъснато, съобразно обновяването на информацията от статистиката и Търговския регистър.

В основата на проекта са заложени картата на индустрията, разработена от Министерството на икономиката, и тази на автомобилния сектор – на Аутомотив Клъстер. Базовите данни впоследствие са надградени за IT сектора, аутсорсинг, енергетика и възобновяеми източници, машиностроене, мехатроника, хранително-вкусова, козметична, текстилна, мебелна и морска промишленост, биотехнологии и образование.

Картографирането на индустрията е свободно достъпно на специален сайт, който позволява избор на една, няколко или всички индустрии, които визуализират на картата на страната всеки производител в конкретния сектор.

BG Industry Map позволява още да се избира между представяне по брой заети или оборот, търсене по име на конкретна фирма и предоставя информация за брой служители, приходите и нетни резултати на компаниите.

Изследването обхваща 40 000 компании с повече от 600 000 служители, с общ оборот близо 37 млрд. евро.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!