19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:27, 27 август 20201min

Лудогорец отпадна от Мидтиланд, но преминава в Лига Европа

ludogorec - midteland

Лудогорец отпадна в Шампионската лига след поражение с 0:1 от датския Мидтиланд у дома във 2-ия кръг. Българите обаче ще продължат похода си в Европа в турнира Лига Европа. Единственото попадение вкара в 78-ата минута Жуниор Брумадо след меле в наказателното поле на Ренан.

Разградчани обаче нямаха кой знае какви аргументи в мача и единствената им реална възможност беше неотсъдена дузпа заради игра с ръка на Паулиньо.
Първото полувреме беше за гостите от Дания, които без фойерверки показаха, че са много стабилен отбор. Още в 9-ата минута имаше много сериозно спасяване на Ренан при мощен изстрел на капитана на гостите Святченко. Всичко това стана след грешка на Алекс Сантана пред наказателното поле. Дрейер отне и потърси капитана си, който с мощен удар потърси далечния ъгъл на Ренан, но вратарят се справи и изби в ъглов удар.

Следващата възможност дойде в 22-ата минута и замесен в нея беше Краев, който продължи топката за Дрейер отдясно. Офанзивният играч проби до аутлинията и намери Мабил на дузпата. Австралиецът опита коварен изстрел, но изпрати топката вън.

В следващите 10-ина минути отново датчаните държаха инициативата, но атаките им минаха неточно. Българите се отчетоха с един неточен удар на Моци с глава.
Малко след началото на второто полувреме отново Божидар Краев беше замесен в напрежение, но то дойде и от неразумната игра на вратаря Ренан, който напусна далече извън наказателното поле. Българинът комбинира с Драйер, откъдето пък имаше центриране за Сори Каба, но ударът на последния излезе в аут.

Влизането на резервите Текпетей и Ихинио Марин подобри атакуващите умения на Лудогорец, като особено нестандартен беше преотстъпеният от Шалке’04 играч.
В 64-ата минута Лудогорец имаше най-чистата си възможост за гол, като българските шампиони имат напълно основателни претенции за неотсъдена дузпа. В края на атаката пък и бранител на гостите изчисти топката с глава от голлинията.

Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, а Каули като втори човек в пресата отне и стреля, но топката се спря в ръката на Паулиньо. Последва удар с глава на Чибота, който бе избит от голлинията от защитника на гостите Шолц.

В 76-ата минута гостите направиха много добра контраатака, като Драйер от дясно излезе на добра позиция и стреля, но Ренан спаси с крак.
В последвалия корнер Ренан боксира, но напрежението се запази. При последвалото меле топката стигна в ляво и там с малко нестандартен удар резервата Жуниор Брумадо я прати в мрежата през краката на бразилския вратар на Лудогорец. Трябва да се отбележи, че и защитата пред Ренан остана пасивна в цялата ситуация. В 82-ата минута Ренан спаси нов гол във вратата си, след като излезе бързо и с тяло блокира удара на останалия сам срещу него Дрейер.

До края Лудогорец опита различни варианти да стигне до гол, включително и късно включване на Моци в атаката. Накрая два пъти бяха спечелени фаулове до наказателното поле, на много удобни позиции. Но изпълненията на Каули така и не създадоха сериозно напрежение за вратаря Йеспер Хансен.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!