20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:25, 25 август 20201min

Започна изпълнението на проекта за  рекултивация на съществуващо сметище в местността „Луковица“ в Пещера

smetishte_2

Пещера. Започна изпълнението на проекта за  рекултивация на съществуващо сметище в местността „Луковица“ в Пещера. Кметът на Общината Йордан Младенов, ресорни служители от администрацията и представители на фирмата изпълнител бяха на строителната площадка за да уточнят последни детаили от мащабната акция, която цели да се допринесе за постигането на националните цели за намаляване отрицателното въздействие върху околната среда от дейностите по третиране и обезвреждане на отпадъците. Старото депо за отпадъци е било в експлоатация от 1980 година.

Обекта се изпълнява съгласно изготвен работен проект, издадено Разрешение за строеж и сключен Договор между Община Пещера и ПУДООС за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за проект “Рекултивация на съществуващо сметище в имот с идентификатор 56277.3.1289, местност „Луковица“, по плана на гр. Пещера , Община Пещера.

„С реализирането на проекта ще се извърши техническа и биологична рекултивация на сметището на Община Пещера. Рекултивацията има за цел максимално да ограничи неблагоприятното въздействие на натрупаните отпадъци върху околната среда“, каза Младенов.

Той уточни, че площта на имота за рекултивационната дейност е 21 418 дка. Стана ясно, че безвъзмездната финансова помощ възлиза на 978 549,56 лв., а собствените средства предвидени за биологична рекултивация са в размер на 65 113,38 лв.

Срокът по договора е 131 календарни дни от датата на откриване на строителна площадка съгласно Акт обр. 2а от 14.08.2020 г. Крайният срок за  приемане на техническата рекултивация е 22.12.2020 година /включително/.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!