21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков06:39 | 8 август, 20201min

8 август е Международен ден на котките

kotka

8 август е обявен за Световен ден на котките, а зад инициативата застава Международната фондация за хуманно отношение към животните.  Котката е най-популярният пухкав домашен любимец на планетата. Ако вярвате на статистиката, повече от половината от населението на Земята в наши дни предпочита котките пред други видове домашни животни.

Първите сведения за котки домашни любимци са от преди 9 500 години. Навиците на дедите й практически не са се изменили, само са били приспособени за домашни условия. В Европа котката е станала известна преди 2 хиляди години. За първи път за нея се споменава в съчиненията на Плутарх.

Отглеждането на такъв четирикрак любимец влияе много благотворно на нашия организъм. Котките намаляват стреса и подобряват дейността на мозъка.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!