25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:12, 5 август 20201min

Първият петък на август – международен ден на бирата

bira

Международният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на август, като началото му е поставено в САЩ през 2007 г. Според историците пивото се появява в средата на 10-ото хилядолетие пр.н.е., когато започва отглеждането на зърнени култури.

През 1516 г. в Германия е приет Закон за чистотата на бирата, според който за производството ѝ трябва да се използват само вода, ечемик и хмел, припомнят от Националния статистически институт и отбелязват международния ден на бирата с инфографика.

.Официално международният ден на бирата има три цели:

– Да се събират приятели и се наслаждават на вкуса на бирата.

– Да празнуват хората, заети с производство и дистрибуция на бира.

– Да се обединява света под знамето на бирата с празненство на бирите от всички нации заедно в един ден.

Участниците се насърчават да си подаряват и разменят бири и да изразяват благодарността си към пивоварите, сервитьорите и другите техници, свързани с бирата. Насърчава се в този ден участниците да напуснат зоната си на бирен комфорт и да пробват нещо различно от друга страна и култура.

Честит Международен ден на бирата и наздраве!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!