28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:07, 31 юли 20201min

При регистрация на кола – бележка за платен данък от Общината

kola

Ако човек си купи автомобил, който вече е с български номера, при регистрацията му в КАТ ще трябва да представи издаден или заверен от Общината документ за платен данък за придобиване на колата. Това гласят промени в Закона за местните данъци и такси приети окончателно от парламента, пише „Труд“.

Ако човек даде стария си автомобил за скрап, ще трябва само да върне номерата в КАТ и да прекрати регистрацията му, гласят още промените. За месеца след дерегистрацията на колата за нея вече автоматично няма да се дължи данък, като няма да е необходимо човек да носи бележка от КАТ в общината, решиха депутатите.

Общините получават онлайн информация за новите регистрации на автомобили, както и за прекратените регистрации. Затова при предаване на стара кола за скрап няма да има нужда да се носи бележка в общината.

Договорът при прехвърляне на регистриран автомобил ще трябва да е нотариално заверен, дори регистрацията на превозното средство да е прекратена, предвиждат още приетите текстове. Промените се правят, за да се премахнат възможностите за прехвърляне на кола без да бъдат платени дължимите налози.

Източник : https://www.dnes.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!