19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:08, 22 юли 20201min

Тригодишно дете от Велинград с тежка травма на главата е прието в МБАЛ-Пазарджик

mbal pazardzhik

Пазарджик-Велинград. Тригодишно момченце от Велингард е прието в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и  неефективно  спонтанно  дишане.Момченцето е било контактно, но неадекватно  при приемането му в болницата.

Наложило  се е да бъде интубирано  и поставено на механична вентилация, след като спира да диша, съобщи дежурният реаниматор д-р Варта Шопова. Веднага са предприети действия по неговата реанимация. Детето е приведено в интензивен сектор на Второ педиатрично отделение. Тази сутрин е стабилно, хемодинамично  и  вече е със самостоятелно дишане. Малкото момченце е с тежки травми по главата, с масивен мозъчен  оток без хеморагия.  За момента състоянието му е стабилизирано, но остава с опасност за живота. За случая са уведомени отдел „Закрила  на детето“ и полицията.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!