28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:44, 17 юли 20201min

Дони и Нети с албум за двадесетата им годишнина

doni i neti

За артистичното семейство Добрин Векилов- Дони и Антоанета Добрева-Нети 2020 година е специална. Отбелязват я с албума, който озаглавиха просто „2020“. В него събраха неиздавани и нови песни, създадени след албума им „Този филм“ от 2005 година.

Съвместните песни в новия албум са 10 и са разнообразни като стил. Дони присъства с една самостоятелна песен, която нарече „Весело шумя“. „Тя се родее с две песни от предишни периоди, които съм правил. Имам предвид комедийната линия в „Ближи си сладоледа“ и „Шапка на цветни петна“. Никъде другаде не съм правил това. Но хората разбира се забелязват това, което биха искали да забележат в даден изпълнител. Има хора, които и до сега ме срещат и казват:

„Ей, както винаги весела песен.А всъщност това е третата ми такава комедийна песен. Иначе обикновено пиша по-вглъбени, лирични текстове. Но пък песните в този жанр са много ярки и правят впечатление вероятно.“ Нети също участва самостоятелно в албума „2020“, но с два записа. „Спящата красавица“ е един от най-личните в албума им, посветен е на 9-годишната им дъщеря Лилия и както Нети каза: „Текстът, който Дони написа е за нашето момиченце, което когато гледаме вечер, по родителски му се възхищаваме. Мисля, че за всеки родител една от най-умилителните гледки е спящото му дете, дори и да го е нервирало през деня. Но всъщност, когато Дони ми прочете този текст, аз се поразплаках, давайки си сметка, че вече не съм в ролята на детето, което го очаква всичко занапред, а с Дони вече сме в ролята на родителите, които трябва да подкрепят своите деца“.

Другата песен на Нети е нейната интерпретация на „Питат ли ме дей зората“ по стихове на Иван Вазов. Тя е направена за спектакъла „Урок по български“ на Театър „Българска армия“.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!