18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:10, 16 юли 20201min

В Пещера : Успешно приключиха обучения на възрастни хора с увреждания и служители на доставчици на социални услуги

socialni uslugi

Пещера. В Пещера приключиха успешно две обучения, организирани по Проект „Мобилен екип за активно социално трудово посредничество“, Договор BG05M9OP001-2.032-0085, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейски съюз и изпълняван от Сдружение „Център за обучение и услуги“ на територията на общините Пазарджик и Пещера.

 

„Първото, 11-дневно обучение по дигитална компетентност, бе за 15 възрастни хора с увреждания и членове на семейства с деца в риск. Обучението започна с входящ тест за определяне на нивото им и премина под формата на теоретични занимания и практически упражнения“, уточни Мария Чешмеджиева, управител на социалната услуга  „Мобилен екип за АСТП“.

 

 

Във второто, 5-дневно обучение по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности“, участие взеха социални работници, психолози, логопеди и трудотерапевти от Пазарджик и Пещера – от Дневни центрове за деца и младежи с увреждания, Дневни центрове за възрастни хора с увреждания и Кризисен център. Обучението премина под формата на дискусии, презентации, ролеви игри и работа в малки групи. Всички участници получиха сертификати от обучаващата организация, допълни Чешмеджиева.

В рамките на проекта  е създадена иновативна интегрирана социална услуга „Мобилен екип за активно социално трудово посредничество“, а целта му е да се създадат предпоставки за активно социално включване и включване на пазара на труда на хора с увреждания и на лица, полагащи грижи за деца в риск, включително с увреждания, живеещи на територията на двете общини.

 

 

 

Мария Чешмеджиева

                                                                                   Управител на социалната услуга

                                                                                  „Мобилен екип за АСТП“

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!