03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:20, 14 юли 20201min

14 юли е ден на нудизма

plazh

В тълковните речници от 70-те години на миналия век думата „нудизъм“ се определя като „превзета слабост у културни хора да ходят голи“. Днес подобно виждане звучи несериозно и дори смешно. Няма съмнение, че равният гладък тен на кожата, придобит на нудиските плажове, е далеч по-красив от белите полета, напомнящи на гащи, презрамки, потници и пр. А и слънчевото облъчване действа изцелително при редица заболявания в малкия таз, който обикновено се закрива с бански.

За слънцетерапия обаче е необходимо поне едноседмично редовно посещение на евин, адамов или нудистки плаж. Голотата не е нещо неморално. Тя е най-естественото ни състояние.

Нудизмът, казват психолози, разтоварвал психиката. Да си гол, както те е майка родила през лятото на плажа, на яхтата, на терасата, вече е гледка, която никого не скандализира. Най-голяма грижа са ни децата и особено най-малките – как ще се отнесат към естествената голота на родителите. Нудистите съвсем не са капка в морето. Според едно изследване в Европа те са 17 милиона. Наричат себе си натуристи. За тях голотата е житейска философия, израз на свобода, жажда за слънце. А слънцето е здраве, особено когато върху кожата е положен добър слой защитен крем.
Не е есхибиционизъм.

 

http://Дана Кирова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!