16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:21, 10 юли 20201min

Мариана Кукушева: Всички изказвания сега за цената на хляба са провокация

mariana kukusheva

Хлебопроизводителите ще започнат да работят със зърно от новата реколта чак през октомври и затова сега няма ясното как ще се отрази добивът на цената на хляба. Това каза за БНР председателката на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева и добави:

„Дотогава ще има промяна в цените на електроенергията и на горивата“.

В предаването „Преди всички“ Кукушева уточни, че върху цената на хляба изключително влияние има цената на човешкия труд:

„Понякога до 40% от цената на готовия хляб е цената на труда при производството му“.

По думите ѝ хлебарите нямат притеснения, защото „българският хляб се прави по традиция от най-добрата българска пшеница поради опростената рецепта на неговото приготвяне“.

Мариана Кукушева беше категорична, че в момента изказванията по темата за цената на хляба биха могли да се възприемат като провокация:

„Затова се обръщам към всички колеги: Моля Ви, запазете тишина!„.

Тя посочи, че България произвежда зърно, което в по-голямата част изнася. Вътрешното потребление не надвишава 1,6 млн. тона. „Каквото и да се случи, очакваната реколта за 2020-а е до 4,5 млн. тона и това е тревожно“, каза още Кукушева.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!