25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:17, 9 юли 20202min

Пещерката Живка Йорданова разказа на германка за децата от ЦНСТДБУ. Гюлшен Уисал направи дарение за 18 000 евро

darenie_CNST_3

Пещера. Възпитаниците на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания /ЦНСТДБУ/ в Пещера получиха щедро дарение от Гюлшен Уисал от Германия. Даровете вече пристигнаха и зарадваха 9 деца на възраст от 7 до 17-години. Обитателите на социалното заведение получиха телевизори, лаптопи, телефонни апарати, велосипеди, пързалка, кошове за баскетбол и врати за мини футболно игрище. Новите придобивки са на стойност 18 000 евро. Те ще бъдат предадени на ръководството на центъра срещу договор за дарение, поясни директорът Аксения Лулова.

Семейство Уисал от Дортмунд притежават фирма за набиране на работници в Германия. Въпреки кризата породена от ситуацията с коронавируса, за поредна година решили да зарадват нуждаещи се. Благодарение на нашата съгражданка и тяхна служителка- Живка Йорданова чужденците научават за децата в центъра и избират Пещера. Дарителите знаят, че тук се възпитават 3 момичета и 6 момчета и предвидливо са подготвили персонални подаръци. Кметът на Общината Йордан Младенов и зам.-кметът Елена Рядкова посрещнаха г-жа Уисал и благодариха за загрижеността и вниманието проявено от тяхна страна. 

Идвам в България за първи път. Очарована съм от красотата и природата на вашата страна. Пещера е красив град и по нищо не отстъпва на тези в моята страна. Радвам се, че виждам радост и щастие в детските очи. Усещането е несравнимо. Надявам се всички тук, поне за малко да забравят тегобите. Ще остана в Пещера няколко дни и заедно с малчуганите ще монтираме техниката и игрушките там, където те пожелаят. Чувствам се щастлива и доволна от този жест. Мисля, че в трудните времена днес сме длъжници преди всичко на децата. Надявам се нашите контакти да продължат да се развиват и отново да се срещнем в бъдеще, каза Гюлшен Уисал.

Градоначалникът благодари за проявения интерес, обеща логистична помощ от страна на Общината, която ще осигури майстори и специалисти за монтажа на игралните съоръжения в двора на ЦНСТДБУ. Той покани дарителката и своята съгражданка да посетят сградата на администрацията за неформална среща и разговор. Младенов подчерта, че дарението обединява послания за ценността от уважението към всяка личност. Всички заедно направиха снимки за спомен от този прекрасен ден изпълнен с усмивки и настроение.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!