29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:33, 3 юли 20201min

Общината кандидатства по програма за подпомагане образователния процес на децата настанени в ЦНСТ

dete laptop

Пещера. Община Пещера кандидатства с проектно предложение по обявена процедура за набиране на проектни предложения от общини по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас. Бюджетът на програмата е 1 млн. лева. Средствата са от Министерството на труда и социалната политика.

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на децата, настанени в Център за настаняване от семеен тип на деца без увреждания в града.

С проекта ще се осигури непрекъснат образователен процес на децата и младежите, които учат и са настанени в социалната услуга, делегирана от държавата дейност от резидентен тип, както и ще  се подпомогне тяхната самостоятелност. С подкрепата за усвояване на учебния материал, впоследствие ще се повишат шансовете им за успешно завършване на учебната година и преминаване в следваща форма на обучение.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!