26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:39, 19 юни 20201min

Йордан Младенов е изненадан от мерки на АПИ в Пещера. Предприема съответни действия

obshtina Peshtera

Пещера. След като Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ започна изместване на табели по изходните артерии на територията на Пещера , стана ясно, че на 29 и 30 май 2018г. е предоставен констативен протокол между Областно пътно управление /ОПУ/ с представител Зафир Танкинов и Община Пещера с представител инж. Стефан Камберов. В документите са километрирани границите на регулациите на гр. Пещера по трите изходни пътни артерии : в посока Пазарджик км.145+884: в посока Брацигово- км. 1 + 305 и в посока Батак – км. 148 + 030. Като резултат от тези констативни протоколи на 17 юни т.г., ОПУ- Пазарджик започва изместване на табелите на определените места от протоколите. Йордан Младенов- кмет на Община Пещера своевременно осъществява разговор с областния управител Стефан Мирев и инж. Мая Шимбова- директор на ОПУ, като е сигнализирал институциите за проблемите, които ще последстват след изместването на табелите. Младенов предприема бързи действия и внася докладна записка в Общински съвет- Пещера. В нея той информира законодателния орган за проблема, като иска тяхно съгласие и законово решение за поемане на задълженията за поддръжка на пътните участъци за сметка на Общината, както и освобождаване от винетни такси. Такова решение ще облекчи плащането на разходи от страна на гражданите и собствениците на имоти в засегнатите участъци /от гробищен парк до разклона за Пловдив, от логистичната база  на Биовет до стадиона и пътя на изхода за Батак до моста на река Стара. Кметът предвижда да проведе среща с отговорни представители в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за спешно решаване на възникналите проблеми, които ще възникнат след като част от бившата общинска мрежа стане републиканска, и с цел улесняване на бизнеса, фирмите и гражданите на Пещера.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!