29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:28, 19 юни 20201min

Йордан Младенов връчи на 47 семейства от общината удостоверения за ползване на една от двете детски кухни

IMG_20200619_100207

Пещера. 48 заявления от родители на деца от 6 месечна възраст до 2 години, желаещи да ползват услугата детска кухня са постъпили към момента в Община Пещера. Всички заявления са разгледани от комисия, сформирана със заповед на Кмета на Община Пещера.

Едно от заявленията не е одобрено поради неспазване на утвърдените критерии. От посочената бройка две от семействата ще ползват услугата от месец юли поради навършване на 6-месечна възраст на децата. Ползването на услугата от останалите семейства ще започне на 22 юни до 31 декември 2020г.

Процедурата за кандидатстване е отворена за желаещи през целия период. Потребителите имат право да ползват храна от детска кухня на стойност 2,50 лв. на ден за съответния брой работни дни в месеца.

47 семейства от общината получиха днес удостоверения за ползване на една от двете детски кухни. Документът връчи кметът на Община Пещера Йордан Младенов. Идеята за реализирането на услугата детска кухня е част от неговата програмата за управление на община Пещера за мандат 2019-2023 г.

„Общината кандидатства пред Министерство на здравеопазването за разкриване на детска кухня като делегирана от държавата дейност от началото на следващата година“, каза Младенов. Инициативите са  насочени към създаване на условия за развитие чрез  подобряване качеството на живот на жителите на общината.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!