25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:23, 18 юни 20201min

Петър Ангелов гостува в галерия „Проф. Веселин Стайков“

izlozhba petar angelov

Пещера. В галерия „Проф. Веселин Стайков“ бе открита изложба на пловдивският художник Петър Ангелов. 40 картини са изложени в изложбата. Тя ще остане отворена за посетители до 4 юли, съобщи за Peshtera prim Митка Млячкова- уредничка на галерията в града.

Художника Петър Ангелов е роден в град Пловдив през 1945 г. През 1961 г. е приет в Национална художествена гимназия в София, но по финансови причини се озувава в техникума по тютюна в гр. Пещера. През 1970 г. печели конкурс и започва работа като художник в Народна Опера -Пловдив. В същото време взима активно участие в културният живот на Пловдив. Участва в изложби на дружеството на самодейните художници в Пловдив, София и Велико Търново.

През 1984 г. става член на СБХ и започва работа като художник в Драматичен театър -Пловдив. Ангажиментите му са свързани изцяло с изготвяне на театралния декор. Работил е успешно с почти всички театрални и кино режисьори, има зад гърба си над 200 театрални спектакъла, участвал е с направата на на театрален декор в коопродукций съвместно Държавен Театър -Белград, така и с театъра в Магдебург -Германия. Работи предимно маслена живопис.

През не малката си кариера като художник се е занимавал със Сериграфия. Има рисувани рокли от Пясъчна коприна, който са в ръцете на дама от Франция. Негови творби са притежание на колекционери от Англия, Шотландия, Германия и Словения. До момента има нарисувани над 2000 картини. Набляга на реалистична живопис, като в същото време изработва големи абстрактни платна. Търсил е приликите и разликите между реалното и абстрактното както в изкуството, така и в живота. Има 3 самостоятелни изложби, редовно участва във всички мероприятия на Дружеството на пловдивските художници, както и на благотворителни такива.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!